Ονυχοκρύπτωση Εισφρύσεις

Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,πόδι

 

Η ονυχοκρύπτωση ή διαφορετικά λεγόμενη είσφρυση όνυχος (νυχιού), είναι μια επώδυνη κατάσταση στην οποία οδηγείται ο ασθενής όταν το ένα ή και τα δύο νύχια του ποδιού ή του χεριού μεγαλώνουν και εισφρύουν (καρφώνονται) μέσα στο δέρμα, είτε λόγω λανθασμένου κοψίματος είτε λόγω κατασκευής του νυχιού είτε ακόμα και λόγω στενών υποδημάτων. Σε περιπτώσεις έντονης ενόχλησης το κάρφωμα αυτό συνοδεύεται από πρήξιμο δέρματος και αποβολή πυώδους έκκρισης.

Η σωστή περιποίηση των νυχιών προλαμβάνει και αποτρέπει τη δημιουργία προβλημάτων. Γι’αυτό, σωστό κόψιμο σημαίνει ότι οι πλαϊνές άκρες των νυχιών πρέπει να εξέχουν από το δέρμα και δεν τις κόβουμε βαθιά. Η μια και μοναδική περίπτωση κατά την οποία κόβουμε ακόμα και τις άκρες των νυχιών είναι όταν αυτά έχουν την κατασκευαστική ή κληρονομική (γονιδιακή) προδιάθεση να εισφρύουν στο δέρμα. Τότε η επιλογή κοψίματος είναι μονόδρομος και απαιτεί το προσεκτικό πλαϊνό κόψιμο των νυχιών.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εργαλεία για την περιποίηση νυχιών που έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλους (πάντα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών).

Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,πόδιΜια από τις τεχνικές μόνιμης λύσης που προσφέρουν 99.9% ποσοστό επιτυχίας (εφαρμόζεται σε όλες τις κλινικές ποδιάτρων της Μεγάλης Βρετανίας), είναι η μερική ονυχεκτομή υπό τοπική αναισθησία ή ακόμα και η ολική ονυχεκτομή σε προχωρημένες καταστάσεις. Δεν γίνονται καθόλου ράμματα και το αποτέλεσμα είναι άκρως αισθητικά αποδεκτό.

Η όλη διαδικασία γίνεται υπό τοπική αναισθησία και πιο συγκεκριμένα 2 ενέσεις, μια σε κάθε πλευρά του πάσχοντος νυχιού. Αφαιρείται μόνο η ελαττωματική πλευρά του νυχιού (μερική ονυχεκτομή) από τη ρίζα του ή όλο το νύχι (ολική ονυχεκτομή) αναλόγως την περίπτωση. Η μήτρα του νυχιού καυτηριάζεται τοπικά με ειδικό υγρό.  Αυτό αποτρέπει την επαναφύτρωση του νυχιού και την επαναδημιουργία του προβλήματος. Ο φλεγμονώδης ιστός συρρικνώνεται σταδιακά σε μια περίοδο 4 εβδομάδων. Πλήρης επούλωση περιοχής γίνεται σε 6 εβδομάδες, ανάλογα με το ρυθμό επούλωσης του κάθε ανθρώπου. Σε διαβητικούς, η επέμβαση απαιτεί τη συνεννόηση με τον παθολόγο/διαβητολόγο και στις εγκυμονούσες γυναίκες με το γυναικολόγο, καθώς και στα παιδιά με τον παιδίατρο. Δε γίνεται συρραφή του δέρματος, επομένως δε δημιουργείται καμία ουλή.

Στην ενότητα ΕΙΣΦΡΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΝΥΧΙΑ, θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την εντελώς ανώδυνη μέθοδο διόρθωσης και αποκατάστασης ονυχοκρύπτωσης - εισφρύοντος νυχιού, που εφαρμόζεται ΕΠΙΤΥΧΩΣ εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια από το "ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ".

Γενικές παθήσεις των ποδιών

Στην ενότητα αυτή θα αναφερθούμε και σε κάποια άλλα σοβαρά είδη παθήσεων, που συναντώνται συχνά ή λιγότερο συχνά, προκειμένου να δώσουμε σε κάθε επισκέπτη του site μας την δυνατότητα να ενημερωθεί για κάθε είδους πάθησης των άκρων που μπορεί να τον ενδιαφέρει.

Η συγκεκριμμένη δηλαδή ενότητα, αναφέρεται και δίνει πληροφορίες για παθήσεις που

αντιμετωπίζονται από την διεπιστημονική ομάδα του  "ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ" :

  • Ποδίατροι
  • Ορθοπαιδικοί
  • Διαβητολόγοι
  • Ενδοκρινολόγοι
  • Δερματολόγοι 
  • Αγγειολόγοι - Αγγειοχειρουργοί  

       καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων.

 

Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,πόδι

 
 
 

f / kentropodiou

f / kentropodiou

Βρείτε μας στο facebook

kentropodiou facebook

Βρείτε μας στο Χάρτη

Κεντρικό κατάστημα Σόλωνος 100 - Αθήνα

googlemap solonos

 

 

Βρείτε μας στο Χάρτη

Υποκατάστημα Αργυροπούλου 9 - Κηφισιά

googlemap kifisia