Ποδολογία Ποδιατρική

Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,ποδιΗ ορθοστασία, η κούραση, τα στενά παπούτσια, το διαρκές τρέξιμο και η έντονη αθλητική δραστηριότητα είναι κάποιοι από τους βασικότερους λόγους  για τα ταλαιπωρημένα πόδια.

Επειδή λοιπόν οι κίνδυνοι δημιουργίας προβλημάτων στα πόδια μας είναι πολλοί  (ξηρή επιδερμίδα, πληγές ή φουσκάλες, κακοσμία, βακτηρίδια και μύκητες), θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η καθημερινή περιποίηση τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επιβάλλεται!

Η Ποδιατρική όπως και η  Ποδολογία είναι ο τομείς που ασχολούνται ειδικά με τις παθήσεις των κάτω άκρων.

Η αποκλειστική παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών με τις συγκεκριμένες παθήσεις είναι σήμερα εφικτή, κάτι που πραγματοποιεί το επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό του "ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ".


.

Τι είναι η Ποδολογία και τι η Ποδιατρική

.

O Ποδολόγος ασχολείται με τις παθήσεις των κάτω άκρων, αντιμετωπίζοντας: κάλους, σκληροδερμία, ραγάδες, υπερκερατώσεις,μυκητιάσεις νυχιών και δέρματος, ονυχοκρυπτώσεις, ονυχογρυπώσεις.

Ο Ποδολόγος αναλαμβάνει επιπλέον τις περιπτώσεις που χρειάζεται ορθονυχία, ορθοπλαστική ή και ειδική περιποίηση σε διαβητικό πόδι.

Ο Ποδολόγος ασχολείται με την θεραπεία και περιποίηση των ποδιών και διαπιστώνει παθολογικές αλλαγές στο πόδι.
Λειτουργεί τόσο προληπτικά  όσο και θεραπευτικά με μια σειρά από εξειδικευμένες μεθόδους.

Ο Ποδίατρος, ασχολείται επιπρόσθετα και με τη διάγνωση, θεραπεία και χειρουργική (εάν και όταν χρειάζεται) αντιμετώπιση ασθενειών και τραυματισμών των κάτω άκρων, πχ σε αθλητές, διαβητικούς, ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, χειρουργικές επεμβάσεις σε πόδι και νύχια, συμβουλευτική και επιμόρφωση/εκπαίδευση υγείας κάτω άκρων, εξειδίκευση σε πρόληψη και αντιμετώπιση ομάδων ασθενών υψηλού κινδύνου για την υγεία των κάτω άκρων. Επίσης, ο Ποδίατρος, εξειδικεύεται και σε τομείς του ποδιού και του αστράγαλου, αντιμετωπίζοντας χειρουργικά τραυματισμούς μυών, συνδέσμων και μαλακών μορίων του ποδιού και του αστραγάλου.

Στη χώρα μας δυστυχώς, υπάρχει σχετική άγνοια τόσο για τον κλάδο της Ποδιατρικής, όσο και για τον κλάδο της Ποδολογίας, εφ' όσον δεν υπάρχει Πανεπιστημιακή κατάρτηση και κλάδος για τις συγκεκριμμένες ειδικότητες! 

Γενικές παθήσεις των ποδιών

Στην ενότητα αυτή θα αναφερθούμε και σε κάποια άλλα σοβαρά είδη παθήσεων, που συναντώνται συχνά ή λιγότερο συχνά, προκειμένου να δώσουμε σε κάθε επισκέπτη του site μας την δυνατότητα να ενημερωθεί για κάθε είδους πάθησης των άκρων που μπορεί να τον ενδιαφέρει.

Η συγκεκριμμένη δηλαδή ενότητα, αναφέρεται και δίνει πληροφορίες για παθήσεις που

αντιμετωπίζονται από την διεπιστημονική ομάδα του  "ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ" :

  • Ποδίατροι
  • Ορθοπαιδικοί
  • Διαβητολόγοι
  • Ενδοκρινολόγοι
  • Δερματολόγοι 
  • Αγγειολόγοι - Αγγειοχειρουργοί  

       καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων.

 

Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,πόδι

 
 
 

f / kentropodiou

f / kentropodiou

Βρείτε μας στο facebook

kentropodiou facebook

Βρείτε μας στο Χάρτη

Κεντρικό κατάστημα Σόλωνος 100 - Αθήνα

googlemap solonos

 

 

Βρείτε μας στο Χάρτη

Υποκατάστημα Αργυροπούλου 9 - Κηφισιά

googlemap kifisia