Υγιεινή και ασφάλεια περίθαλψης 


Στο «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ» εκτός από το στόχο μιας επιτυχημένης θεραπείας, τοποθετούμε σαν βασική αρχή την προφύλαξη της υγείας των ασθενών μας αποκλείοντας την πιθανότητα προσβολής τους από μικροοργανισμούς που μολύνουν τις επιφάνειες των χώρων, των εργαλείων και των υλικών που χρησιμοποιούμε. Μοναδική λύση για την αποφυγή μόλυνσης των ασθενών και του προσωπικού μας, αποτελεί η αποστείρωση των εργαλείων καθώς και η απολύμανση των επιφανειών τόσο των αίθουσων θεραπείας (Ποδολογίας) όσο και γενικά όλου του χώρου μας!


Ο κύκλος στην απολύμανση επιφανειών και χώρων.


Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,ποδιΟι μολυσμένες επιφάνειες μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο λοίμωξης για τους ασθενείς και το προσωπικό.
Πολλοί κλινικά συναφείς παθογόνοι οργανισμοί είναι ικανοί να επιβιώνουν πάνω σε άψυχες επιφάνειες για εβδομάδες έως μήνες, παραμένοντας μολυσματικοί.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί μπορούν στη συνέχεια να εξαπλωθούν μέσω της επαφής με τις μολυσμένες επιφάνειες. Συνεπώς, αποτελούν μόνιμη απειλή διασταυρούμενης μόλυνσης.
Όπως κατέδειξε έρευνα, τα χέρια που μολύνονται με ιούς από μολυσμένη επιφάνεια, μπορούν να μεταφέρουν τους ιούς σε πέντε ακόμη επιφάνειες και σε 14 ακόμη αντικείμενα.
Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,ποδι

Ο ασφαλέστερος τρόπος για την πρόληψη διασταυρούμενων μολύνσεων είναι η προφυλακτική και στοχευμένη απολύμανση των εν δυνάμει ή πραγματικά μολυσμένων επιφανειών.
Επιπρόσθετα, είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών.


Εμείς στο «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ» εγγυούμαστε την απολύμανση του χώρου μας κατά το μέγιστο.
Το απολυμαντικό υλικό που χρησιμοποιούμε είναι Bacillol AF  από την Bode:
Το Bacillol AF, χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών, ανθεκτικών στην αλκοόλη. Το απολυμαντικό επιφανειών Bacillol AF είναι άοσμο, δεν περιέχει αλδεΰδες και δεν αφήνει υπολείμματα.
Στην σύστασή του περιέχει 100 γραμμάρια : 45g προπανόλη-1, 25g προπανόλη-2 και 4.7g αιθανόλη. Η μικροβιολογική του δράση είναι άμεση, λειτουργεί ως βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο, φυματιοκτόνο και ιοκτόνο (συμπεριλαμβανομένων των HBV/ΗΙV, Vaccinia, Papova), ενώ καταπολεμά τα μυκοβακτηρίδια, τους αδενοϊούς και τους ροταϊούς.
Το απολυμαντικό Bacillol AF είναι κατάλληλο για απολύμανση χειρουργικών και ιατρικών επιφανειών, σε νοσοκομεία, ιατρεία, κουζίνες βιομηχανιών, βιομηχανίες φαρμάκων, κ.α.
Όσον αφορά την απολύμανση των εργαλείων, ενημερώνουμε ότι αυτή είναι πάγιο στάδιο πριν την αποστείρωση και για λόγους προστασίας του προσωπικού που «χειρίζεται» τα χρησιμοποιημένα εργαλεία.

Αναλυτικά:
Ο κύκλος απολύμανσης-αποστείρωσης στη χρήση εργαλείων:

Φάση 1 - ΒΟΥΡΤΣΑ:
Με τη βούρτσα απομακρύνονται τα μεγάλα υπολείμματα των υλικών και των ιστών που προσκολλούνται στα εργαλεία και τις χειρολαβές κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Φάση 2 - ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ:
Απολύμανση & επιμελημένος καθαρισμός των εργαλείων με υπερήχους.
 
Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,ποδιΣτο πλυντήριο υπερήχων γίνεται πλύση και απομάκρυνση μικρών υπολειμμάτων και υλικών, καθώς και καταστροφή πολλών μικροβίων από τα εργαλεία.
Τα εργαλεία ξεπλένονται με νερό μετά την απολύμανση, για να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα που πιθανόν έχουν παραμείνει στα εργαλεία. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης απολύμανση των εργαλείων και η αποφυγή επαφής με το δέρμα του ασθενούς.

Στο «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ» χρησιμοποιούμε την συσκευή υπερήχων της Bentlon «Digital Ultrasonic Cleaner».
Η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει μεγάλο δοχείο, δίνοντας τη δυνατότητα να απολυμάνουμε μεγάλα σε μέγεθος και πολλά εργαλεία την ίδια στιγμή. Επιπρόσθετα μας δίνει την επιλογή να ζεστάνουμε το υγρό καθαρισμού στους 60 βαθμούς Κελσίου, έτσι ώστε να καθαριστούν τυχόν σημεία ακαθαρσιών, τα οποία είναι επίμονα και ξεραμένα.
Στο πλυντήριο υπερήχων « Ultrasonic cleaner Gold» χρησιμοποιούμε το Stammopur DR 8 το οποίο:
•Απολυμαίνει και καθαρίζει ιατρικά εργαλεία και εξοπλισμό.
•Αδρανοποιεί βακτηρίδια περιλαμβανομένων Tb-H (ελικοβακτηρίδιο πυλωρού), μύκητες, ιούς HBV/HIV
•Διαλύεται με νερό βρύσης & δεν χρειάζεται πρόσθετη θέρμανση.
•Είναι παλλαγμένο από αλδεύδες, χλώριο και φαινόλεςΠοδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,ποδι.

Φάση 3: ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ
Στο «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ»  χρησιμοποιούμε τον αποστειρωτήρα θερμού αέρα  με ανακυκλοφορία Μelag Sterilisator 75
Οι αποστειρωτήρες θερμού αέρα, με μηχανική κυκλοφορία του αέρα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των υγειονομικών υπηρεσιών. Η μηχανική κυκλοφορία του αέρα αποτρέπει τον σχηματισμό θυλάκων με ψυχρό αέρα, τα οποία διακινδυνεύουν ή αναιρούν την επιτυχία της αποστείρωσης.
•  Ο χρόνος λειτουργίας είναι 60λεπτά.
•  Το Μ 75.1  έχει χρονοδιακόπτη 120 λεπτών, με πλήρως αυτοματοποιημένη ρύθμιση θερμοκρασίας.
Ο θερμοστάτης ρυθμίζεται συνεχόμενα μη κλιμακωτά και με ενσωματωμένο θερμόμετρο.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Η επιμελής απολύμανση - αποστείρωση του χώρου και των εργαλείων ενός Ποδολογικού Κέντρου δεν είναι πολυτέλεια . Είναι επιτακτική ανάγκη! Ο χώρος της Ποδιατρικής - Ποδολογίας απαιτεί την απόλυτη καθαριότητα και υγιεινή!

 

 

f / kentropodiou

f / kentropodiou

Βρείτε μας στο facebook

kentropodiou facebook

Βρείτε μας στο Χάρτη

Κεντρικό κατάστημα Σόλωνος 100 - Αθήνα

googlemap solonos

 

 

Βρείτε μας στο Χάρτη

Υποκατάστημα Αργυροπούλου 9 - Κηφισιά

googlemap kifisia