Μέσα  στην αίθουσα του Μετρό και σε ιατρεία που είχαν διαμορφωθεί για το σκοπό της εκδήλωσης,  με κατ΄ ιδίαν συνεντεύξεις, Ενδοκρινολόγοι, Παθολόγοι, Ποδιάτροι-Ποδολόγοι και Διατροφολόγοι, πραγματοποίησαν :

  • Μετρήσεις σακχάρου σε όλους τους ενδιαφερόμενους από νοσηλεύτριες.
  • Μετρήσεις γλυκοζυλιώμενης αιμοσφαιρίνης σε διαβητικούς.
  • Εξετάσεις για διαβητικό πόδι .
  • Οπτική τομογραφία (OCT) - Βυθοσκόπηση.

Ολοκληρώθηκε λοιπόν με μεγάλη επιτυχία, η διήμερη αυτή εκδήλωση προσφοράς, δωρεάν ενημέρωσης και τσεκ-απ για τον διαβήτη, με αποτέλεσμα κάποιοι συνάνθρωποί μας που έχουν την ανάγκη υπηρεσιών υγείας, να βρουν υποστήριξη στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους !

Πολύς όμως ήταν και ο κόσμος που επισκέφθηκε τον χώρο, εκδηλώνοντας απλά ζωηρό ενδιαφέρον για ενημέρωση γύρω από την ασθένεια του διαβήτη.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένες ενημερωτικές ομιλίες ιατρών από μεγάλες οθόνες, μέσα στο χώρο.

 

Την εκδήλωση στήριξαν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία,  η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία,  το Τμήμα Ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διαβήτη Α' Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείου Παίδων, «η Αγία Σοφία» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του ΕΚΕΔΙ. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: BAYER, MEDTRONIC,  MENARINI, SANOFI, ΓΙΩΤΗΣ,, ΙΑ.ΣΥ. ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, WINMEDICA, «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ», ABBOTT, ROCHEFREZYDERM, PETSIAVAS, NOVONORDISK.

 

Το ''ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ'' συμμετείχε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια διαθέτοντας τους Ποδιάτρους-Ποδολόγους οι οποίοι και παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους!


Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοβάθμιας εξέτασης και διάγνωσης, εντοπίστηκαν διαβητικοί ασθενείς υψηλού κινδύνου με σοβαρά Διαβητικά Έλκη, οι οποίοι παραπέμφθηκαν επειγόντως σε Διαβητολογικά Κέντρα και Νοσοκομεία για την άμεση Περίθαλψή τους!

Ας μην ξεχνάμε πως:

Όλοι οφείλουμε να προσφέρουμε ενημέρωση και φροντίδα σε ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου!
Ο εθελοντισμός είναι χρέος όλων μας!

   
 
 
   

 

 
 

f / kentropodiou

f / kentropodiou

Βρείτε μας στο facebook

kentropodiou facebook

Βρείτε μας στο Χάρτη

Κεντρικό κατάστημα Σόλωνος 100 - Αθήνα

googlemap solonos

 

 

Βρείτε μας στο Χάρτη

Υποκατάστημα Αργυροπούλου 9 - Κηφισιά

googlemap kifisia